недеља

PRIČA SE PO ŠORU


Priča se po šoru... Svašta se priča ovih dana, ali počelo se i delovati, na moju veliku radost. Probudili smo se iz dugog zimskog sna, konačno. Ne mislim na politiku, mislim na opstanak nas i naše planete. Ekološka svest je proradila i sad "samo" treba da edukujemo neuke.       

     Mada mislim da bi tu više pomogle stare vaspitne metode, par roditeljskih po dupetu i zabrana izlaska, dok ne razmisle gde su pogrešili i poprave štetu...Nisam neki nasilni tip, samo eto u ovom slučaju baš imam tu želju.

   Ipak ako smo dovoljno uporni, ako nas ima sve više, ako se samo malo potrudimo, uspećemo. Pa kome je u interesu da ubija svoje buduće potomke?! Samo oni kojima je mesto u ludari! Možda sam gruba, ali moram tako. Meni su moje dete, deca mog deteta, njihova deca itd. najvažnija. Svakom normalnom je tako. Dakle nema viših ciljeva od opstanka moje vrste i tuđe vrste isto jer ko zna ko će se sa kim spojiti. Ko zna ko će koga u budućnosti zavoleti. Da bi se to moglo desiti potrebno je to i omogućiti. Ako posečemo šume koje nam omogućavaju neophodan kiseonik, to neće biti moguće. Neće biti uslova, neće biti zdravlja, neće biti nas a bez nas ni budućih naraštaja.

   Džaba vam novci moji sinovci, što bi rekao naš Balašević. Pitam se da li ti što ne znaju šta će sa parama i ti što se prodaju njima imaju petlje da snose odgovornost za svoje postupke? Da stanu pred svoju decu i u lice im kažu da ih baš briga za njih i njihovu budućnost, već da ih interesuje samo ispunjavanje svojih hirova? Glavna uzrečica im je - MOŽE MI SE i teže da to i dokažu.

  MALO STE SE IPAK PRERAČUNALI!

Ima i nas i biće nas sve više! Na nas te vaše reči ne ostavljaju utisak straha, one nas samo podstiču da budemo još čvršći u nameri da sačuvamo ono što je naše ZAJEDNIČKO, a to je PRIRODA jer bez nje nema ni vas ni nas. Mi smo humani, naš cilj je i u vašem interesu. Spasavanje planete od ekoloških neznalica!

   Svaki početak je težak ali vi to možete, pomoći ćemo vam da naučite šta znači i koliko je važna EKOLOGIJA. Tu smo da vam to ponavljamo iz dana u dan, ne brinite, nećemo vas ostaviti.

30.08.2019.

Нема коментара:

Постави коментар

Koža pamti