недеља

I MIRIS I IZGLED


Šta je priroda? To je eksplozija mirisa, boja, spokoja koji udara direktno u mozak. Bolje od najboljeg. Ne može se rečima dočarati taj osećaj.

  Tišina u kombinaciji sa cvrkutom ptica, zavodljivim zvukom koji prave talasi sudarajuçi se sa obalom, zelena trava i drveće, plavo nebo prošarano belim oblačićima... Raj na zemlji, a dostupno svima i na mnogim mestima koja su nam na dohvat ruke. Sve to budi osećaj mirnoće kojoj svi težimo. Skoro kao da smo u bestežinskom stanju. Boravak i šetnja na takvim mestima je lekovita i za dušu i za telo.

  Posmatrati neko interesantno drvo sa razgranatim krošnjama, koje se odslikava na površini reke ili neki cvetak koji je raširio svoje šarene latice, ponosno kao paun svoj rep. Ima i razloga, prelep je.

   Gde ima vode ima i labudova i patkica. Mirna voda a oni ponosno plivaju po njoj praveci male talasiće oko sebe. Ko ne bi bio ponosan kad ima svu tu lepotu oko sebe! A onda se odjednom čuje BUĆ, iskoči riba iz vode i zasija na trenutak svojim elegantnim telom, kratko ali efektno. Taman da podseti da ispod te mirne vode isto ima života i lepote. I to kakve!

  Mirisi su prosto opijajući... Miris trave, miris cveća, miris vode...sve zajedno miriše kao najlepši parfem. Nikad da ne dosadi mirisati ga i to punim plućima. Kroz nos pa pravo u glavu. Puca i puni pozitivnom energijom.

   Oko ne može da se nagleda, nos da se nadiše, a noge neće da idu sa tog mesta. Ostali bi tu zauvek.




12.06.2019.

Нема коментара:

Постави коментар

Koža pamti