недеља

KOLCI, NOVCI I PRAPORCI



Blogov kolac...Da, danas ima mnogo načina kojima se neko ili nešto može sabotirati, jedan od tih je i blog.

   Ne razumem kako smo došli do situacije da ima toliko mnogo materijalno bogatih ljudi, a mentalno siromašnih i materijalno siromašnih, a mentalno bogatih...Oni koji bi materijalno mogli da pomognu, gledaju samo svoj interes. Ne razumeju da je to samo trenutna fantazija koja nema budućnost. Fikcija. Ruše, seku, sakate, čega god se dohvate, šume, planine, reke, pa grade hotelčine, tzv. etno naselja, žičare, ispunjavaju svoje hirove. I kome će to da koristi? Samo tim pojedincima i to možda, a ne verujem ni da će da potraje. Zauvek pokvariti nešto što stoji tu toliko dugo, a koristi svima. pa i njima koji ga ruše?! Naravno da je veća korist svima nama ČUVATI prirodu, održavati je i proširivati, ona nam je višestruko korisna. Drveće nam treba zbog kiseonika, zbog odbrane od erozija, vetrova...

   Džaba nam što to znamo mi koji nemamo para...Ovo je svet mita i korupcije, svet ekoloških neznalica, svet alavih ljudi.

   Nekada se jedan hotel vodio generacijama, a sada jedan hotel nije dovoljan. Sravnjuje se planina, čupaju drveća, zatrpavaju potoci... A zašto? ZATO ŠTO IM SE MOŽE i zato što im se to dozvoljava. Zato što im je hir da imaju još hotela, etno naselja, žičara, adrenalin parkova, pa čak i crkvicu. Sami sebi su konkurencija, sami sebi zgradurinama zaklanjaju poglede na ono malo šume što je ostalo u njihovoj okolini. Čemu sve to? Može da preti ljudima koji mu se suprotstave da će ih satreti...Valjda kao i te šume što je... Može to da radi pojedincima, a ne shvata da i svoje seme zatire time. Ko će od  njegovih potomaka moći živeti bez kiseonika? Odakle njima toliko neobrazovanima i bezobraznima te silne pare? To je tek posebna priča.

   Srećom, ima nas a biće nas sve više, ekološki svesnih i spremnih da otvoreno kažemo svoj sud o sakaćenju prirode. Zajedno možemo mnogo više. Zato se udružujemo i glasno pričamo o problemu, dok još može da se spasi ono što se spasiti mora a to je naša FRUŠKA GORA, za početak, jer od negde se mora početi.

   Teško je Davidu protiv Golijata... teško je i izložbu i performans održati, bez para i bez ljudi koji nisu u stanju da održe dato obećanje za prostor izložbe...koji se boje ili šta već jer naziv i cilj izložbe je sprečiti seču šuma i ekološki opismeniti...na izložbi su trebali biti dečiji radovi o ekologiji a performans je isto o tome, bombastičnog naslova - OD FRUŠKE GORE DO FRUŠKE GOLE.

   Naći će se način, održaće se izložba. Necemo se tako lako predati.

   Bilo bi lepo kada bi ove naše ekološke ubice i samoubice naučile nešto pametno od npr. Norveške:



ZBOG ČEGA NORVEŠKA IZMEŠTA BOLNICE U ŠUME?


http://www.cuvariravnice.org.rs/svet-oko-nas/item/208-zbog-cega-norveska-izmesta-bolnice-u-sume?fbclid=IwAR0C76H9Hg9vRNPCsWFYZrpC2ATuhVJmI_LbKsyYE7KcisrF6D1n4VaVmK0



Ne dozvolite da dođete u situaciju da vas unuci noseći gas-masku pitaju - A šta je to šuma?

Nije to preuveličavanje sa moje strane, to je jedna od mogućih situacija ako sada budemo ćutali i ništa nepreduzimali po pitanju skrnavljenja našeg (Nacionalnog) blaga.

Probudite se, ZAJEDNO SMO JAČI!


04.09.2019.

Нема коментара:

Постави коментар

Koža pamti