недеља

NEK' ŽIVI FRUŠKA GORA

Nije Fruška gora samo drveće, cveće, trava, šume i livade. Fruška  gora  je naš život, naša budućnost, naš opstanak, dokle god je takva kakva je stvorena. Zelena, očuvana, prirodna. Stanište raznih životinja. Kuće, vile i slično, ne mogu zameniti dragoceni kiseonik koji nam daju šume. Njima tamo nije mesto, kao ni ljudima koji seku drveće da bi zaradili.

Fruška  gora je u našem zajedničkom vlasništvu(Nacionalni park, same reči to govore) i ne može pojedinac, ma koliko para imao da profitira i ruši, seče, prodaje, gradi. Ne može  i ne sme. Da samo sebi i svojim potomcima time pravi štetu, bilo bi i na pravdi boga, ali pošto smo svi time ugroženi, onda jednostavno ne sme. Ne smemo im to dozvoliti!!!

To su huligani, to je bahaćenje, to su kriminalne radnje i to treba sprečiti što pre. Ne kažu džaba- Bolje sprečiti nego lečiti!

Držimo se one naše- ZAJEDNO SMO JAČI, a ne- Kad ne možeš da ih pobediš a ti im se pridruži. MOŽEMO I MORAMO da pobedimo te ekološke neznalice i POBEDIĆEMO IH. Čovek se uči dok je živ. Naučimo ih šta su prave vrednosti!

Нема коментара:

Постави коментар

Koža pamti