недеља

NIKAD NIJE KASNO

 Čovek nikad nije star da bi započeo nešto novo u životu, pronašao nova interesovanja, naučio nešto novo. Učimo  dokle god smo živi. To bi trebalo da nam bude motivacija. Čak i kada fizički nismo sposobni za ono što smo kao mladi mogli, ostaje nam puno toga čime bi mogli da se bavimo. Bitno je samo hteti. Mnogo možemo pomoći i sebi i drugima bez obzira na godine, boljke koje nas muče i sl. Dokle god se ne predamo psihički, vredimo mnogo.
   Svako bi trebalo da nađe nešto što ga ispunjava i da gura dalje. Svi vredimo podjednako i možemo mnogo. Svako je jedinka za sebe i može i mora pronaći neki smisao u životu. Nije život sastavljen od rutina tipa: ustani, idi na posao, vodi računa o deci, roditeljima, kuvaj, spremaj, spavaj i tako u krug. Ima mnogo toga još, što bi mogli raditi, samo se treba organizovati  (u glavi naročito). Treba postaviti prioritete i sve je lakše i lepše. Ne treba robovati navikama, to je nešto najgore što čovek samom sebi može da uradi. Ne smemo dozvoliti da upadnemo u ropstvo svojim navikama. Odvojite malo vremena za sebe i svoje hobije, ispuniti sebi neku želju nije sebično. Naprotiv, kada smo zadovoljni, onda su i ljudi oko nas zadovoljni i srećni. Prvo, čovek sve gleda drugačije kada je ispunjen iznutra. Drugo, drugačije se i ponaša, a treće, to se odražava i na njegovu okolinu.
  Nađite, odvojite malo vremena za sebe i videćete da će vam se to pozitivno vratiti. Nemojte biti lenji, najgora boljka je upadti u letargiju. Najgore što možete sebi uraditi je reći- Ja to ne mogu. Možete još kako možete!
14.09.2019.

Нема коментара:

Постави коментар

Koža pamti