субота

Putovanje je moja bajka

 Znate li kako je počelo moje obilaženje okolnih mesta i Fruške gore? Prvo i osnovno, naravno, obožavam prirodu, da istražujem zanimljiva mesta, da vidim svašta. Zbog nemanja para, nije mi dostupno da idem negde dalje, pa sam počela da "čačkam" najviše Google mapu, uvećavam pa malo levo, malo desno, malo tamo, malo 'vamo...da vidim šta bi bilo zanimljivo, a da nije baš daleko. Iznenadila sam se koliko zapravo ne znam o okolini mesta u kojem živim. U tom svom istraživanju, naletela sam na fenomenalan sajt fruskac.rs koji mi je "otvorio oči" i puno pomogao da odlučim šta želim da vidim i kako da dođem do toga. Eto tako je to počelo...dalje sve ide samo po sebi, samo se nadovezuje, želje da vidim što više interesantnih mesta rastu i dalje. Interesantnih priča o raznim mestima ima mnogo na internetu kojima, naravno, moja radoznalost ne može da odoli. Sve dok se slike ne sortiraju i ne spoje sa tekstom, nema se baš prava pretstava o tome koliko je toga bilo. Zaprepašćenje tek onda nastaje...pa tome nema kraja, idemo dalje! Neka mesta se prosto moraju obići više puta jer su i lepa i interesantna pa se ne može svemu posvetiti pažnja kakvu zavređuju.

Zašto vam sve ovo pričam?

Zato što hoću da pokažem da je priroda lepa, da treba da je čuvamo, da je cenimo i da u stvari ne treba puno para da bi se u njoj uživalo(samo za gorivo, jer negde mora kolima da se ide, iako mnogo toga može i autobusom, a i biciklom ko ima kondicije).

Priroda i dobro društvo leče, znam i vidim to po sebi. Kad nam je sve već tako lepo servirano, kao na tacni, pa što onda ne bi uživali?!


20.11.2021.

Нема коментара:

Постави коментар

Koža pamti