понедељак

Srebrno jezero

 Na drugom kilometru od Velikog Gradišta, u okruženju šumovitog Belog Bagrema, tamo gde Dunav meandrira, nalazi se Srebrno jezero. Nastalo je pregrađivanjem dunavskog rukavca zarad odbrane od podzemnih voda i tako je nastalo 14 km dugo, jedno od naših najvećih jezera.

Odsjaj i svetlucanje vode poput srebra učinili su da ono tako dobije ime. Prijatna, topla leta i voda koja se filtrira kroz peskovito tlo, sa šljunkovitim, travnatim i betonskim plažama čine ga veoma atraktivnim.
Dobra infrastrukturna opremljenost, raznolika ponuda Silver Lejk Resorta, bogati meniji brojnih restorana, ekskluzivni kafići s pogledom na jezero, golf i teniski tereni, vožnja turističkim brodovima, luksuzni hotelski smeštaj sa konferencijskim salama, udoban smeštaj u vilama na samoj obali jezera, prijatan boravak kod vlasnika u domaćoj radinosti, odmaralištu i kampu, čine ga jednim od centara srpskog turizma.
Uz sve treba napomenuti da je jezero bogato ribom pa ga s pravom nazivaju rajem za ribolovce. Ovde je ulovljen šaran težak 45 kilograma koji je oborio Ginisov rekord.










12.08.2022.

Нема коментара:

Постави коментар

Koža pamti