понедељак

Festival uličnih svirača -Gradić fest

 22. Festival uličnih svirača - Gradić fest počeo je 25. avgusta i traje do 27. avgusta 2022. godine u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Festival je počeo spektaklom "Les Poupées géantes" jednog od vodećih evropskih teatara Transe Express, ispred zgrade Banovine.

3 lutke visoke 5 metara sa 12 bubnjara poveli su nas u šetnju, tradicionalnom povorkom, do Gradića i tada su se simbolički spojili Novi Sad i Petrovaradin!

Regionalni program festivala - Fantom, Porto Morto, Đutko i plodovi zemlje, Retrospektiva samo su neka od imena poznatih domaćoj publici čiji nastup očekujemo u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Festival okuplja u najvećoj meri muzičare ali i plesače, pozorišne trupe, performere, akrobate i predstavlja veliku umetničku radionicu na otvorenom gde su umetnici i publika ravnopravni učesnici. Programi u okviru Festivala uličnih svirača dešavaju se istovremeno na nekoliko lokacija. Na binama kao i izvan bina na samim ulicama, u toku 3 dana festivala nastupi preko 100 umetnika iz zemlje i inostranstva.

Od ideje da umetnost uvek pripada i ulici, da umetnike ne delimo na „ulične“ i „etablirane“ , tako je Festival uličnih svirača mesto na kojem mogu da se sretnu vrhunski profesionalni muzičari i potpuni amateri.

Vizija o Podgrađu kao uzbudljivom umetničkom i turističkom kvartu i prirodnom nastavku pešačke zone centra Novog Sada, tokom tri dana trajanja Gradić festa postane stvarnost kada se na ulicama Podgrađa udruži muzika, film, umetnost i zabava.











25.08.2022.

Нема коментара:

Постави коментар

Koža pamti