субота

Kreativni distrikt, Studentski kulturni centar Fabrika, IZLOŽBA RAZLIKE

 Izložba "Razlike"/"Umetnost na dlanu"

Značaj projekta Razlike zasniva se na svojevrsnom sjedinjavanju svih umetničkih oblasti – kategorija, na učestvovanju sva tri departmana Akademije umetnosti i njihovoj međusobnoj interakciji. Projekat na taj način teži da obuhvati i dopuni edukativne elemente potrebne za razvoj stvaralačke sposobnosti, kојi bi оmоgućili dа sе krоz pаžlјivо оsmišlјеnе i vоđеnе prоcеsе, stеknu spеcifičnа iskustvа mladih autora, studenata u krеаtivnо-umеtničkоm rаdu.
Izložba „Razlike” tradicionalno se održava već 16 godina, a ove godine održaće se u okviru projekta „Umetnost na dlanu” i programskog luka Budućnost Evrope, od 28. aprila do 7. maja u Kreativnom distriktu u prostoru SKC Fabrika.
Izložba „Razlike” nastala je 2005. godine u težnji okupljenih zainteresovanih profesora i studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu da zajednički istražuju oblasti socijalne, ekonomske, kulturne i političke vrednosti „razlika”. Osnova projekta zasniva se na idejnom konceptu M. Pistoleta (Michelangelo Pistoletto) definisanom u tekstu Progetto Arte (Art Project) iz 1994. godine i projektu Love Difference (Voleti razlike) iz 2003. godine.
Značaj projekta Razlike zasniva se na svojevrsnom sjedinjavanju svih umetničkih oblasti – kategorija, na učestvovanju sva tri departmana Akademije umetnosti i njihovoj međusobnoj interakciji, kao i radovi akademija iz regiona. Projekat na taj način teži da obuhvati i dopuni edukativne elemente potrebne za razvoj stvaralačke sposobnosti, kојi bi оmоgućili dа sе krоz pаžlјivо оsmišlјеnе i vоđеnе prоcеsе, stеknu spеcifičnа iskustvа mladih autora, studenata u krеаtivnо-umеtničkоm rаdu.


Unošenjem pojedinačnih profesionalnih znanja i veština razvijaju se „odgovorne društvene promene”. 

















01.05.2022.

Нема коментара:

Постави коментар

Koža pamti