недеља

Hotel Fruška gora u Ležimiru

 Hotel “Fruška gora“ izgrađen je još šezdesetih godina prošlog veka na obroncima Fruške gore. Najpre se nalazio u sklopu tadašnjeg PIK “Sirmiuma“, da bi kasnije pripao Ugostiteljskom preduzeću “Park“ iz Sremske Mitrovice.

Komforan hotel sa 17 soba podignut je na atraktivnoj lokaciji sa pogledom na fruškogorska sela i pejzaže, sa svečanom salom za organizovanje raznih svečanosti i nadaleko čuvenom kuhinjom. Bio je pravi turistički biser i privlačio goste iz cele Vojvodine i Srbije, đačke ekskurzije, kao i poslovnu klijentelu iz Beograda i Novog Sada.

Hotel Ležimir na Fruškoj gori, koji je decenijama van upotrebe i u zapuštenom stanju, prodat je (2019. godine)za skoro 20 miliona dinara, a novi vlasnik je kompanija "PH1 invest".

Gradska vlast Sremske Mitrovice je prilikom formiranja oglasa striktno navela da prostor zajedno sa objektom, koji će biti stavljen na licitaciju i na prodaju, mora biti izgrađen ili rekontruisan i opredeljen isključivo za svrhe ugostiteljstva, turizma i sporta i rekreacije. Međutim, planovi o rekonstrukciji i dalje su samo planovi jer se ništa nije uradilo po tom pitanju. Hotel i dalje propada. Nadamo se da će ipak ponovo zasijati svojim starim sjajem.













05.12.2021.

Нема коментара:

Постави коментар

Koža pamti