среда

Dolina Mira

 Niz put koji vodi iz Sviloša, sa desne strane se nalazi budući ugostiteljski objekat koji je u fazi izgradnje, a sa leve je ulaz u Dolinu mira.

 Na samom početku ove divne i kako joj samo ime kaže, mirne doline, nalazi se rampa, a iza nje je očuvani betonski put koji su još davne 1973. mitrovački zatvorenici asfaltirali za svog druga Tita.
Šetati ovim putem vredi, šuma je prelepa, a još ukoliko ste nameračili da naberete po koju vreću sremuša, superbiljke koja pomaže pri svim mogućim tegobama, ima šmek belog luka i koji je poprilično ukusan, spojićete lepo i korisno. Na kraju puta je Vila Ravne (ili Lekina vila) i lovište koje se prostire odmah pored. Ulazak u ovaj deo je zabranjen, vila se renovira od 2021. godine, prodata je ne zna se tačno kome. Obavljaju se radovi čiji su ciljevi, izvođači i cena nepoznati, ti podaci su tajni. Ipak, put do vile je slobodan za sada, čak je i jedna košuta iz nekadašnjeg odgajališta u sklopu vile, bila toliko opuštena u našem društvu, da nam je dozvolila da je mazimo. 









27.03.2022.

Нема коментара:

Постави коментар

Koža pamti