субота

Rajska bajka na Fruškoj gori

Fruška gora ima mnoge čari, a jedna od njih je i Rajska bajka, koja se nalazi na Iriškom putu 91, posle table na kojoj piše „Dobro došli u Nacionalni park Fruška gora”. Smešteno u samoj šumi, a nadomak Novog Sada, na Paragovu, sve ljubitelje prirode očekuje jedno potpuno novo i neobično mesto, koje nije ni nalik na poznate lokale.  
Ideja o „Rajskoj bajci” rođena je u srcu Gorana Marinkovića, duhovnog učitelja, pisca i preduzetnika, još pre desetak godina kada je zamislio prostor u magičnoj šumi Fruške gore u kom će ljudi moći da osete mir i povezanost sa prirodom. Udruživši snage i energiju sa prijateljima i saradnicima, uspeo je da krene sa realizacijom.
Koncept „Rajske bajke” jeste da u svojoj krajnjoj fazi ima kućice u šumi za prenoćište i odmor, kafić, restoran i mesto za radionice, sportske aktivnosti, male sajmove i promocije lokalnih preduzetnika. Za sada u njoj možete degustirati prirodno ceđene sokove, šumske i rajske kafe, zelene i ljubičaste boje, kao i rajski čaj sa aromom ruža, alkoholna i bezalkoholna pića, razna neobična jela (ali bez roštilja). Ono što je posebno kod menija jeste velika mogućnost kombinacija različitih priloga i glavnih jela, sa motivom šumskih pečurki i uz proizvode malih preduzetnika.
Odličan je izbor ako želite da pobegnete iz grada i udahnete svež miris borova. Ambijent je uklopljen sa prirodom što ovom objektu daje posebnu draž. Pravo je mesto gde se ponovo stapamo sa prirodom, mirom, srećom...ulazimo u jednu potpuno drugačiju priču, u pravu bajku. I same reči „raj” i „bajka” asociraju na to.
Zamisao da ovo bude mnogo više od kafića, restorana i prenoćišta upotpunosti je ostvarena.
Plan im je da se prošire na mnoge aktivnosti, poput večeri poezije, dana slikanja, vajanja, arapskih plesova, jahanja kroz šumu, tradicionalnih plesova, kulturne večeri različitih naroda i narodnosti Vojvodine, traženje blaga u prirodi, sajmova malih preduzetnika i preduzetnica, dana joge, dana borilačkih veština, dana sporta u prirodi, ekoloških dana, pospremanja prirode, različitih radionica za pravljenja sveća, sapuna, ajvara i džemova, kao i niz edukacija i radionica.

Cilj im je da se povežu sa svima onima koji stvaraju neki bolji i lepši svet.



















25.09.2022. 

Нема коментара:

Постави коментар

Koža pamti